Nyheter
 

7/3-24 Sodas valpar anlände idag ❤️ 5 flickor och 1 pojke blev det, alla brun/vita. 
2/1-24 Soda parades med Jaxon, RLDN RLDF Big Brazzel Touch Down, en favorit i repris! Nu håller vi tummarna för att vi ska få ett gång valpar på Soludden i början av mars ❤️
20/12-23 Lång tid sen det var någon uppdatering här av olika skäl, nästan två år har det gått sen sist. 2023 har iallafall varit ett minnesvärt år då vi har fått tre champions i kenneln!

SEVCH Soluddens Limoncello, Astor 
SEU(U)CH Soluddens Wild Heart, Kevin 
SEU(U)CH Searoads Keep Your Prosecco Close, Sigrid 
Astor har också fått ett cert och reservcert på utställning i år med sin ägare Lena Hjorter! 
Sigrid var i toppform i maj och juni och deltog på tre utställningar där hon tog sina tre cert på rad: två BIR och två BIS-1 och championatet kom i Gränna där hon blev andra bästa tik. Fantastisk känsla att få visa en sån hund! 
Kevin, vår äldsta herre, fick sitt sista cert i maj och fick sitt utställningschampionat som veteran. Så stolta vi är över att få vår andra egenuppfödda  SEU(U)CH  i Soluddens kennel! 
Nu planerar vi för fullt för nästa valpkull som vi hoppas ska komma till våren 2024 om Soda vill börja löpa nångång! 

19/1-22 Härliga nyheter då vår ”Texas” Soluddens Sambucca fick resultatet A på sin hd-röntgen! ”Texas” samägs med Ingrid Frykbäck där han också bor.
20/11-21 Idag så var vi på exteriörbedömning i Eskilstuna med syskonen Soluddens Lakka, ”Lakka” och Soluddens Mintu Black, ”Atlas”. Båda två fick väldigt fina kritiker och excellent och Lakka slog även  till med ett ck! Ägare till Lakka är Elisabeth Arvidsson/Rickard Bergsland  och till Atlas är Aneta och Micke Widengren. Kika in på ”Andras hundar ” för bilder på dom två syskonen! 
19/9 Idag så var det Nybörjarprov B i Enköping och även det första Klubbmästerskapet för Springer Östra. Vi startade med vår äldsta och vår yngsta i kenneln. ”Sigrid” Searoads Keep your Prosecco Close gjorde ett fint jobb med den lilla träning hon har bakom sig och var endast två poäng från godkänt resultat 🤩. Vår drottning ”Liza” Big Brazzel Hot and Wild  startade sist av alla och visade vart skåpet ska stå! Hon gjorde ett strålande fältarbete med perfekt  stadga i samtliga skott och kast och levererade  in apporten riktigt fint 🤩 äldst är bäst helt klart! Liza blev godkänd på Nybörjarprov B och vinnare på Klubbmästerskapet 💕
15/8-21 Idag så har Soda och Lotta startat Vatteprov på Gotland. Soda gjorde ett strålande arbete och blev godkänd! 
14-15/8-21 I helgen så var vi på ”Sommartoppen”, en två-dagars inofficiell utställning i Strängnäs. En mycket trevligt anordnad utställning!

Lördag: Soluddens Touch the Sky, Bailey, blev etta med hp i valpklass 2 och även BIR-valp
Soluddens Lakka, Lakka, vann unghundsklassen med HP och sen 3:a bästa tik 
Searoads Keep Your Prosseco Close, Sigrid, vann juniorklassen med HP, BIR-junior, 1:a bästa tik, BIM, BIG-1 junior
Sen ställde vår lilla kennelpojke Emil upp i Barn med hund med Sigrid och gjorde det med bravur 🤩. Dom placerade sig på en 4:e plats av många deltagare! 
 
Söndag: Soluddens Lakka vann unghundsklassen med HP och sen 3:a bästa tik 
Searoads Keep Your Prosseco Close vann juniorklassen med HP, BIR-junior, 2:a bästa tik, BIG-2 junior.
 
En väldigt rolig helg med mycket bra träning för våra flickor och väldigt trevligt att komma ut och umgås med alla trevliga människor ⭐️

8/5-21 Idag så var vi på exteriörbedömning i Eskilstuna med Sigrid och Astor. Domare var Karl-Erik Johansson. Bägge två fick exellent och Astor fick också ett ck 🌟
19/4-21 Searoads Keep Your Prosseco Close, Sigrid är idag hd-röntagad med A-B på höfterna 🌟
19/4-21 Soluddens Triple Sec, ”Zeke” är idag ögonlyst och gonioskoperad utan anmärkning

 

18/4-21 Idag så hade vi en liten träff med 4 av hanarna efter Soda-Goliath. Lite träning, fika och skratt blev det. Vi är så otroligt glada och tacksamma för att få följa alla våra härliga valpköpare. En härlig dag! 
31/3-21 Soluddens Limoncello, ”Astor” och Soluddens Triple Sec, Zeke är höftledsröntgade med A bägge två
30/12-20 Valparna har kommit, kika in på Valpar 2021 för mer information
16/11-20 Jaxon gonioskoperades med resultat  normal
28/10-20 Jaxon och Soda hade en liten kärleksstund idag så om allt går som det ska så väntar vi valpar runt nyåret! 
19/10-20 Idag så ögonlystes Jaxon utan anmärkning. 
16/10-20 Idag så ögonlyste vi Soda och det blev utan anmärkning. 
19/10-20 Jag (Annette) och Jaxon startade ”Muddy Paws”, ett tre km löparterräng-lopp med 25 st olika hinder att ta sig igenom! Vi gjorde ett strålande roligt lopp tillsammans genom lera, vatten, ängar, skog, fälttävlans-hinder osv och slutade på en otroligt hedrande 17:e plats av 120 st startande! 
5/9-20 Vi startade på Springer Östra Cup med Liza, Jaxon, Texas och Lennie. Cupen bestod av tre delar, vattenapportering, fältsök i skogen med apportering och sist ett springer-race! 

Liza slog till med en andra plats i öppen klassen, Texas kom trea i unghundsklassen och Lennie blev tvåa i samma klass! Jaxon fick ingen placering. 
Soluddens Lakka startade också tillsammans med sin matte Elisabeth Branting, bägge är nybörjare på detta och de gjorde ett fantastiskt jobb och fick mersmak! Så roligt!

18/6-20 Vi välkomnar vår nya lilla tjej till kenneln, ”Sigrid”, Searoads Keep Your Prosseco Close! 
1/2-20 Idag så var det dags för årets första utställning som hölls i Mjölby. Domare var Fhilip Johansson. ”Kevin” vann öppenklassen med ck och ”Jaxon” blev tvåa i unghundsklassen, båda två med strålande kriktik! 
15/1-20 Idag så var det dags för veterinärbesiktning, vaccination och chipmärkning för valparna. Allihop gick igenom med bravur och veterinären och sköterskorna ville nog gärna behålla en eller ett par av killarna eftersom dom var så duktiga och skötte sig prickfritt. Vilka  stjärnor dom är! Kommande dagar så flyttar nu våra små älsklingar till sina nya familjer. 
15/1-20  ”Våra hundar” är uppdaterad med Soluddens Sambucca ”Texas”
12/1-20 Nya bilder på valparna 7,5 veckor gamla
4/1-20 Nya bilder på valparna 6 veckor gamla. Vi har en eller ev två hanar kvar som är otingade. Kika in på ”Aktuell kull” för mer info. 
Soluddens Midori ”Danny” 6 veckor
Soluddens Midori ”Danny” 6 veckor

13/12 Nya bilder på valparna 3 veckor gamla, kika in på "Aktuell kull"

20/11 Vår valpkull efter Soda och Hoffedalens Goliath är född, kika in på valpsidan för mer info!

Annette Buske
Alla rättigheter reserverade 2019
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång